vineri, 29 februarie 2008

1st of Kitsch?

Martisoriada a inceput. Copii pe care i-ai urat tot anul iti aduc martisoare urate si flori frumoase si te simti dator sa le zambesti si sa fii dragut sau macar sa nu-i asculti. Bleahh!! Bine ca luni n-am ore.

marți, 26 februarie 2008

din ce mai citesc

"
Regulamentul casei gradinilor
AMENDA LEI

CALCATUL PE IARBA........................................40
DORMITUL PE BANCI........................................40
INTRODUCEREA CAINILOR DEZLEGATI..........................40
MERSUL PE BICICLETA IN GRADINA...........................50
ARUNCAREA HARTIILOR SI A RESTURILOR......................40
PROVOCAREA DE SCANDAL...................................200
DISTRUGEREA PLANTELOR...................................300
RUPEREA FLORILOR........................................100
SCRISUL, CIOPLITUL BANCILOR.............................100
DISTRUSUL COMPLET DE ARBOR,ARBUST......................5000
LUAREA DE FOTOGRAFII DE PE PELUZE........................40
AGLOMERAREA CARUCIOARELOR CU COPII.......................40
CANTATUL VOCAL, INSTRUMENTAL,DANSUL......................40
JOCUL DE TABLE, TINTAR, JOC DE NOROC.....................40
CERSITUL PRIN PARC.......................................40
COMERTUL AMBULANT........................................60
IMPARTITUL AFISELOR......................................50"

din " Intoarcerea in Bucurestiul interbelic" de Ioana Parvulescu
Humanitas, 2006

marți, 19 februarie 2008

Urari

Cand te duci la masa ti se spune " pofta buna!"; cand mergi la culcare, " somn usor, nopate buna!", cand mergi la un examen "bafta!".
Ce ti se spune cand mergi la toaleta? Mie mi-a zis cineva odata "spor!" (?!?)

Leapsa cu scarbosenii

Am primit-o de la nada unde m-am distrat de minune citind-o.
So, chestii gretoase pe care le-am mancat/ gustat nu prea exista pentru ca in general refuz din start sa gust ce nu mi se pare mie ok ( iar ok-ul e foarte relaitv) :D; mi s-a intamplat odata sa gasesc o vietate taratoare si vie in salata.
In schimb nu mamanc din start anumite alimente ( sa le zic asa) :
*spanc/ stevie/ urzici--din cauza gradinitei,( aratau ca o pasta verde) unde tot asa cum spune gramo, ne obligau sa mancam tot; cu mine n-au reusit!
*icre, din principiu
*foarte yahhh mi se par ouale crude, sau nefacute bine, ' plozzii' din oua, sau cand mai gasesc urme de sange in ou;
cam atat desi cei care ma cunosc stiu ca nu mananc multe alte lucruri, nu pentru ca sunt neaparta scarboase, ci pentru ca nu le mamanc si gata( a, si pentru ca am mancat prea mult si mi s-a aplecat de la ele :D);
leapsa merge la miclowan si la andrei

joi, 14 februarie 2008

zburdand pe spatii verzi

In seara asta mi-am dat seama ca cea mai mare si mai mare dorinta a mea acuma este sa am un xerox. Nu unul din ala mic, de birou, unul mare, cat un frigider, cu mai multe sertarase pentru hartie si tot felul de butonele. Ce-o sa fac cu el? Pai o sa trag la xerox, bineinteles. Cred ca intai o sa-mi fac copii dupa toate cartile din biblioteca personala, apoi o sa trec la carti din alte biblioteci personale. Apoi o sa fac copii copiilor, just in case, ca sa am de rezerva :D.

luni, 11 februarie 2008

Unde citesc

Nu stiu in ce masura sunt o intensive reader, dar imi place sa cred despre mine ca citesc constant. E greu sa-mi fac o medie a cartilor citite pe luna, desi la un moment dat era undeva la un una pe saptamana, dar norma difera in funcite de carte, stare si timp. Plus ca unerori mai am perioade negre ( o saptamana maxim doua )in care nu pot sa citesc nimic( cel mult ziare sau articole pe net), de obicei dupa perioade intense de lucru/ studiu.
Anyway, back to the point, in liceu citeam in pat, de fapt, numai in pat puteam sa citesc( cu dex-ul si borcanul de dulceata langa mine---si acum imi amintesc vacanta inter-semestriala dintr-a 11 cand m-a gasit tata la ei in camera cititnd ‘ Magicianul’ in mijlocul patului lor, inconjurata de borcane de compot si dulceata de piersici); in felul asta mi-am petrecut multe dupa amieze si seri de adolescenta neinclusa in cercul simpatiilor sentimentalo-sociale ale liceului Creanga.
In facultate am descoperit ca se poate citi foarte bine in metrou, de la Piata Sudului la Romana sunt totusi 6 statii, astfel incat desi nu pot sa spun in ce masura le placea romancierilor victorieni sa se dea cu metroul, mie mi-a facut o deosebita placere sa-i car cu mine.
Odata cu primul job, cititul in tramvaiul 34 n-a fost de neglijat ( again, de la Piata Sudului la stadionul Dinamo drumu-i lung), iar amintirile despre ‘Conversatia la catedrala’ si “ Razbioul sfarsitului lumii’ ( doamne, credeam ca nu se mai tremina cartea aia) ale lui Llosa poarta urme de transpiratie si schimbari de macaz.
Acum citesc oriunde in ratb, chiar daca merg 3 sau 10 statii, indifernet de sezon ( nasol cand ploua, haine ude, umbrela uda, aglomertaie mare, aici nu-i bibiloteca, domnisoara, arde-ti-as una cu cartea in cap, norocul tau ca-s mica de inaltime) si cum acasa cand stau stau pe net sau fac alte chestii job related or not, incepusem sa ma sperii ca de acum incolo nu voi citi decat in ratb. Noroc cu “ Ma numesc Rosu” care mi-a readus aminte de borcanele de dulceata si de faptul ca nu orice carte poate fi citita oriunde si oricum.

sâmbătă, 9 februarie 2008

Despre cursuri de engleza si oameni

English classes for grown-ups are always fun. Usually, the levels are divided into elementary, beginners, pre-intermediate, intermediate, upper-intermediate, advanced, proficiency etc.
The problem is that not everybody in a group has the same knowledge of English, so in an elementary class you may find people who know some English ( they’ve studied the language in school) an people who don’t know how to say ‘ I’; also, people are different and their abilities and motivations to learn the language differ.
So, I think it’s a good idea to re-organize the groups, after a few sessions, into :

-talented, but lazy
-untalented but perseverant
-untalented, neglectful, but stubborn
-English through signs ( for those who are afraid of speaking in English )
-hopeless,
but also
-talented, but neglectful
-talented and perseverant
-nerds,
-talkative ( not necessary accurate or to the point)
-future English teachers ( for those who cannot keep themselves from correcting the others)

miercuri, 6 februarie 2008

Retetele celebrei Lady Macbeth

Am descoperit asta ( aici pui tu poza baby )


Cartea o vazusem in vitrina unei librarii cand am mers la teatrul Act si este un volum de retete muzicalo-literare pe baza dramei lui Shakepseare( “ Macbeth”) si Opera lui Verdi. Retetele sunt notate cu 1, 2 sau 3 note muzicale, in functie de dificultate si printre personaje avem : Macbeth-bariton, Banquo-bas, Lady Macbeth-soprana, Macduff-tenor, Hecate-balerina.
Printre retete veti gasi : Actul I :“ Supa de scoorpii de mare”, “Flacarile infernului”, “ Cocteil doamna de fier”.
Actul II: “ Fantoma lui Banquo”, “ Stratford-on-Avon Pork Pie”, “Supa Elisabeteana”
Actul III:” Caldarea Vrajitoarelor”, “ Risoto de Somn”, “ Chiftelute satanice cu curry”
Actul IV: “ Tort Somnambula”, “Padurea din Birnman”, “Marea figa de deserturi”
Etc.

Sunt tare mandra de mine ca stiu sa fac si eu una dintre retete si anume “ Pedale de gin tonic” :P
Enjoy :)

Francesco Attardi Anselmo
Elisa De Luigi
“ Retetele celebrei Lady Macbeth—Verdi si Shakespeare in bucatarie”

Ed. House of Guides 2007.


text scris de yukiame fara nici un merit din partea mea :)

Despre Ploaie cu Martin Page

de la Alecs

“…ploaia cade asa cum si noi cadem in mrejele iubirii: sfidnand orice previziune”

“Ploaia este ultimul mijloc gasit de Natura pentru a-si face simtita prezenta in orasele noastre. Stejarii nu tin umbra zgarie –norilor, renii ar fi calcati de masini pe autostrada, iar berezele renunta la a-si mai face cuib pe stalpii electrici. Ploaia este trimisa sa reprezinte regnurile vegetale, animal si mineral in cadrul civilizatiei noastre. Ea le apara interesele si, daca pagubele aduse de om sunt prea importane, le razbuna”

“Ploaia ne ofera posibilitatea de a trai o catastrofa. Norii negri isi golesc pantelecele, tunetul izbugneste. In acele clipe, deopotriva usurati si inspaimantati, gandim: adio, lume, totul s-a sfarsit, omenirea dispare in canalul de scurgere.”

“…Ploile acide ne ataca pielea capului. Dar nu stiu daca trebuie sa ne plangem. Daca ne cade tot parul vom scapan in sfarsit de coafeze si de poliloghiile lor. Un alt efect minunat al ploior acide: moda palariilor va fi relansata.”

“ Cu fiecare ploaie, se rupe din nou apa. Sa o sarbatorim ca vestea unei nasteri. Avem libertatea de a allege ce a putut sa se nasca: o prietenie, o poveste de dragoste, o idée, poate o parte din noi insine. Multi nu taie cordonul ombilical al acestor fagaduinte in fasa. Ele nu vor ajunge niciodata la maturitate.”

“ Cea mai mare parte a apei de pe Pamant este sarata, si totusi apa de ploaie este dulce. Sarea a ramas acolo sus cu un scop necunoscut. Poate e folosita la colorarea norlor.”

Mai mult in: Martin Page Despre ploaie
Ed. Humanitas, 2007
Trad. Andreea-Violeta Petre