luni, 14 septembrie 2009

Therapy

by David Lodge Penguin Books

Laurence 'Tubby' Passmore este un scriitor de sitcom de succes. Show-ul lui ruleaza de ani de zile, exista chiar si o versiune americana care ii aduce bani cu toptanul, he is happily married, copiii ( doi) au plecat la casa lor, iar viata se scurge linistita intre platoul de filmare, terenul de tenis si...diversele terapii pe care le urmeaza. Tubby are un psihiatru, un medic curant, merge la sedinte de acupuntura, de aromoterapie si chiar de fizioterapie dupa ce operatia lui la genunchi esueaza si este diagnosticat cu " Internal Derangement of the Knee" short for " I don't know". La acaestea se aduga si intalnirile cu Amy, un fel de amanta platonica, cu care se intalneste in apartamentul lui din Londra pentru o cina, un film si alte discutii.
Cand actrita din rolul principal al serialului anunta ca vrea afara si Tubby trebuie sa rescrie ultimul episod,iar nevasta il anunta ca il paraseste in urma unei discutii in care ea il anunta ca fata lor e insarcinata si urmeaza sa se casatoreasca , iar el nu produce decat un " mmm, good" viata asa cum o stia se schimba.

It was an enjoyabale, easy reading, but somehow not exactly a David Lodge novel. A bit of sadness came out of the pages form the first one through the last one, in spite of the funny moments.

next reading: vol 2 din Hitchhiker's Guide despre care probabil o sa scrie alex.

Niciun comentariu: