duminică, 17 ianuarie 2010

Sunday delight

cheesecake



( ok, l-am facut ieri)

Reteta c-a fost cerere ;)

Ingrediente.

Blat:
350 g biscuiti digestivi sau de ovaz( eu am folosit de ovaz)
150 g unt

Crema:
500g mascarpone
250 ricotta
200ml frisca nebatuta
1plic gelatina granule
60g zahar
esente vanilie sau portocale

e inndicat sa aveti tava cu margini detasabile

Preparare:
Biscuitii se fac marunti marunti in robot sau pe masa cu sucitorul;se pune peste ei untul topit si se aplatizeaza pe fundul tavii si un pic pe mergini ( cat ajunge) bine-bine. Se da la frig 1 ora.
Intre timp pregatim crema: amestecam branzele cu zaharul si esentele; topim gelatina conform instructiuni ambalaj si o adaugam racita in crema; mixam. Batem frisca si o adaugam si pe ea. Punem crema peste blat si lasam la frig vreo 4 ore.
E destul de dulce si e indicat sa nu-i mai punem nimic deasupra, eventual doar niste fructe. Eu i-am pus cirese dulci amarui.

enjoy :)

6 comentarii:

ionuca spunea...

Să pui reţeta, pleaseeeee! :D

alinutza spunea...

mama.......
arata incredibil de bine!!!
De unde ati luat biscuiti digestivi? la mine in papushoi nu se mananca asa ceva....
ah, ...iertati-mi indrazneala, dar ricotta ce e?

YukiAme spunea...

alinuta: bisuctii fura de ovaz, dar gasesti si din aia degestivi la mega, iar ricotta e tot o branza :))

alinutza spunea...

multu'
o sa incerc sa fac si eu prajitura!!!
mi-a ramas imaginea intiparita in minte ;))

Photinya spunea...

ricotta e varianta italieneasca pt urda. e mai fina, mai gustoasa, dar se poate folosi si urda la fel de bine, numai s-o dati la blender ca sa fie mai fina.

YukiAme spunea...

Photynya: stiu, s-a simiti; + ca am facut cheesecake si cu urda si nu a iesit la fel :)