
Ingrediente:
bucati de pui ( eu am avut un pui fara pieptii mari--pe aia il fac maine sau poimane cu cascaval )
3 linguri sos de soia
1 portocala intreaga + zeama de la inca o portocala mare
250 ml vin de casa demi-dulce
sare
1 lg piper
3 catie de usturoi
50 g unt
1 legatura de patrunjel
zeama de la jumatate de lamaie
1 lg ulei
Se spala si se taie puiul bucati. Se pune intr-un castron, se toarna peste el sosul de soia, piperul, vinul si sucul de portocala. Se frectioneaza bine cu amestecul si apoi se pune in tava cu lingura de ulei, turnandu-se peste zeama din castron. Se adauga jumate de cana de apa. Se da la cuptor cam o ora si ceva.
Separat intr-o tigaie topim untul si calim portocala taiata bucati. Adaugam patrunjelul tocat marunt, zeama de lamaie si cateii de usturoi pisati, saram dupa gust. Servim impreuna cu puiul cand e gata.
enjoy )
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu