duminică, 18 octombrie 2009

pui cracanat pe cartofi si clatite japoneze

*pentru puiul cracanat: ingrediente obligaotrii: 1 pui si 1-2 kg cartofi.
*se curata cartofii si se trantesc bucatele nesimetrice in tava langa 5-7 catei de usturoi.
*se ia pui de gril de la piata, se spala bine si se taie in doua pe piept; se unge cu ulei din belsug, cimbru, sare grunjoasa, piper, busuioc si ce alte condimente ne mai trazneste prin minte( astea erau ingredinetle neobligatorii); se aseaza puiul peste cartofii din tava si se mai pune un pic de ulei si peste acestia,si un pic de apa, ca in poza:



cand e gata, arata asa:



*desert: clatite japoneze dupa o reteta furata de aici, cu mentiunea ca eu am adaugat esenta de rom in compozitie si ca nu mi-au iesit perfect rotunde :D

5 comentarii:

Andre spunea...

Englezoii tot asa fac pancakeurile. Alea cum le facem noi sunt aproape de varianta frantuzeasca.

YukiAme spunea...

andrei :D
andre: cred ca le prefer pe cele frantuzite desi astea-s mai usor de facut si mai usor de mancat :D

brightie spunea...

cre' ca voi astia de va puneti chestiile yammi care le gatiti pe bloage, sunteti niste sadici notorii care necesita tortura corespunzatoare. dixit.

Neliniştitu' spunea...

Deci, ale mele sun mai frumoase, mai rotunde, mai pufoase si nu+s grase, da? :)))
Sa va fie de bine! :)

alex spunea...

da, da astea-s ale noastre :D :P multam!