Ingrediente:
1 vanata mica
1 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
2 morcovi
1 dovlecel mediu
1/2 kg ciuperci
1 telina mica
sos de soia
vanata se taie felii, se presara cu sare si se lasa la scurs;
se curata si se spala ciupercile
dovlecelul si morcovii se taie felii subtiri cu un peeler
telina se taie felioare subitir, subtiri.
Punem la calit in putin ulei telina impreuna cu ciupercile si ardeiul gars rosu; cand s-au inmuiat putin adaugam ardeiul verde, morcovii si dovlecelul; calim bine pana aprope raman fara zeama, amestecand continuu; scoatem legumele intr-un castronel si in aceasti tigaie punem vinetele la prajit in putin ulei; adaugam putina apa, punem un capac si le lasam sa se faca; cand sunt gata le punme peste celalate legume si servim cu sos de soia.
Simplu si tare bun.
Aripioare de pui in punga:
1 pachet aripioare de pui
cate o lingurita de: piper, patrunjel uscat
2 linguri miere
fara sare !!:)
5-6 catei de usturoi
1 punga de gatit carnea in cuptor
ulei
Aripioarele se taie, se spala si se pun in punga de bagat la cuptor; peste se pun patrunjelul uscat, pieprul, mirea, putin ulei si jumatate de cana de apa si cateii de usturoi. Se pun intr-o tava si se baga la cuptor. Cand sunt gata taiem punga si mai lasam aripioarele in cuptor 5 minute sa prinda culoare.
Crema de branza cu nuci and more:
250 g branza grasa de vaca ( eu am cu avut 20% grasime)
150 g telemea de vaca
o mana de de seminte de floarea soarelui neprajite, nesarate
o mana de nunci
1 legatura de ceapa verde
Branzele se amesteca bine. Semintele de floarea soarelui si nucile se prajesc putin, fara ulei!, intr-o tigaie teflonata; ceapa verde se taie marunt; se amesteca totul si se da la rece. Este incredibil de buna, de satioasa si de racoritoare pe vremea asta :)
LE: pentru ca s-a terminat foarte repede azi am facut alta crema de branza de data asta cu cate o mana de patrunjel si marar, nuci, chimen si usturoi din asta proaspat. A iest f f buna :)
este desertul cu caise a lui Edith facut cu visine congelate;
400 g visine congelate
300 g frisca
7 g gelatina
100 g zahar
1 pachet pisocoturi
1 cub ciocolata neagra
Decongelam visinele intr-o sita. pastram siropul format ca sa insiropam piscoturile in el; mixam visinele cu zaharul; topim gelatina conform instructiuni ambalaj; batem frisca; amestecam totul.
Intr-un vas ( sau pahare individuale) punem pe fund piscoturi insiropate, spuma de visine; ornam cu ciocolata rasa si dam la frig doua ore.
enjoy :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu