sâmbătă, 12 iunie 2010
tarta de lamaie cu blat fara coacere
Ingrediente:
4 lamai
un pachet piscoturi
4 galbenusuri
350 g zahar
1 esenta de vanilie
1/2 l lapte
40 g amidon alimentar
250 ml apa
apa pt. fiert cat cere
Preparare:
*pt lamile glasate: 3 lamai se spala, se taie rondele si se pun la fiert in apa; cand dau in clocot se schimba apa si repetam inca de doua ori; dupa ce au dat in fiert si a treia oara, scoatem feliile de lamaie, clatim cratita si punem 250 ml apa + 250 g zahar si punem pe aragaz; cand s-a topit zaharul adaugam feliile de lamaie, dam ochiul pe mic si lasam la fiert vreo 50 de min ca sa se glaseze lamaile.
* crema: este de fapt crema de vanilie, dar facuta cu esenta de lamaie in loc. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, in timp ce laptele cu zaharul sunt pe foc; cand face bulbucei luam laptele si adaugam cate o lingura de lapte peste galbenusuri amestecand continuu; punem vreo 10 linguri apoi turnam laptele in fir subtire, amestecand mereu; punem compozitia de lapte + galbenusuri pe foc, da, amestecand continuu; cand simitim ca se ingroasa dam focul la mic, amestecam energic si luam cratita de pe foc; in continuare amestecam ( stiu ca e foarte mult amestecat la crema aasta, dar se prinde foarte usor si e pecat ca e tare buna); punem esenta de lamaie si amestecam; lasam deoparte sa se raceasca un pic, amestecand din cand in cand ca sa nu faca crusta;
* blat: pt. ca n-aveam chef sa fac si un blat de tarta am aranjatintr-un vas de yena niste piscotuiri pe care le-am stropit cu zeama de la o lamaie; turnam deasupra crema de lamaie ( aia de am amestecat la ea de ne-au picat mainile) si ornam cu lamaile glasate;
dam la frig si papam cand e rece :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu