sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Friday night dinner

Tocanita de galbiori uscati
Am cumparat acu' ceva vreme dintr-un hipper market galbiori uscati. Nu mai gatisem sau mancasem ciperci uscate si chiar eram curioasa cum sunt. Am urmat instructiunile de pe ambalaj, apoi i-am fauct tocanita si i-am servit cu paine prajita si cascaval topit la cuptor. Au fost divini. Alex care nu prea mananca ciuperci si care mai si mancase ceva inainte apropate a ras castronul. Si apropo de terminat castronl, din 50 g, ies cam 3 portii sa te sature, pentru ca sunt foarte satiosi.

Ingrediente:

50 g galbiori uscati, hidratati cum scrie pe ambalaj
1 ceapa medie
1 morcov maricel ras
sare, piper, patrunjel uscat
apa calduta

Pregatire: Se hidrateaza galibiorii. Calim ceapa si morcovul ras, apoi adaugam cipercile scurse. Le calim si pe ele un pic, apoi incepem sa adaugam apa cate putin ( cam o cescuta) si lasam sa fiarba la foc mic pana ciupercile o inghit pe toata. Piperam si punem patrunjelul uscat. Repetam faza cu cescuta de apa de inca vreo 2 ori, la ultima tura saram dupa gust. Trebuie sa stea pe foc mic cam 30 de min. Gata! merge de minune cu paine prajita si cascaval.
Enjoy :)

2 comentarii:

Diana B. spunea...

Mama ce pofta mi-ai facut!:D

Yuki spunea...

chiar au fost tare bune :)