Salata orientala cu peste afumat
- 1 kg cartofi
- 2 macroi afumati :p
- 3 ardei capia
- un ardei gras galben
- 3 legaturi de ceapa
- 3 oua fierte tare
- ulei de masline aromat cu ardei iute
- 1 lingura otet mere
- sare, piper
2 intre timp taiem ardeii, ceapa si alegem pestele de oase.
3 curatam catofii si ouale de coaja si le taiem rondele.
4intr-un vas mai mare (iese destul de multa la cantitatile astea) punem toate ingredientele si asezonam cu sare piper + ulei masline aromat si lingura de otet. amestecam.
Note:
1) uleiul de masline aromt se poate face in doua moduri. Varianta simpla: punem niste ardei iute uscat in sticla de ulei( cam 3 ardei); in 3-4 zile ueliul capata un usor gust picant si e fenomenal in salate.
Varianta complicata gasita pe un blog strain: punem uleiul si ardeiul in blendar si pasam pana ardeiul devine praf praf. Strecuram printr-un servet uleiul, iar ce ramazne va avea o culoare foarte frumoasa, dar e fi extrem de picat.
2) logic ca se pun si masline, dar eu am uitat sa cumpar :D
enjoy :)
Salata cu ton si porumb
* 2 cutii ton in suc propriu
* 1 cutie porumb
* 2 legaturi ceapa verde
* un ardei gras
* o mana masline fara samburi
* 3 castraveti
* 1 salata verde
* zeama de la o lamaie
* ulei de masline aromat
Se spala si se taie toate legumele, se pune zeama de lamaie peste ele; se adauga maslinele taiate, tonul si porumbul, se sareaza/ pipereaza, se pune ulei de masline, se amesteca si se papa :)
3 comentarii:
Fotograful nu se ridica la nivelul gospodinei. A facut prima poza cu telefonul mobil?
Jorj - Droolin'
fotograful se supune dorintelor gospodinei :)) daca asta s-a cerut, asta am facut :P
e clar: aici cad stanci! asa ca pasiti in varful picioarelor si nu speriati maslinele somnoroase ce viseaza sa se marite in Romania intr-un select cartier printre ardei capia, cartofi si oo ferte, ceapa, uleiuri si arome....mmmmm
(PS: Alex cum suporti sa manci atatea bunataturi...?)
Trimiteți un comentariu