duminică, 7 februarie 2010

Piept de curcan umplut

Ingrediente:
1 piept curcan
400 g ciuperci
150 g masline taiate
1 ceapa medie
100 g sunculita
o cana vin
zeama de la jumatate de lamaie
cate o jumatate de lingurita de: sare, piper, rozmarin, patrunjel uscat

Preparare:

Pieptul de curcan se spala si se taie pe lungime ca in poza; se intinde apoi pe o folie de plastic si se bate un pic cu ciocanul de snitele; se toarna deasupa zeama de lamaie si se presara rozmarin; il lasam apoi in pace si ne vedem de umplutura.
Ciupercile, maslinele, sunculita se taie. Se caleste ceapa, se adauga sunculita, apoi dupa ce s-a rumenit un pic se pun ciupercile; se calesc si se lasa sa scada un pic; stingem focul, adaugam piperul, sarea si patrunjelul si maslinele, amestecam si lasam un pic in pace.
Dupa ce s-a racit umplutura cat sa putem lucra cu ea o punem peste pieptul de curcan asa pe folie cum e. inchidem si sigilam la capete cu scobitori; legam apoi cu sfoara; eu am invatat de aici cum sa fac corect asta.

Atentie, o sa curga sos de la umplutura, nu-i bai; de asta avem folia, ca sa curga pe ea.
Punem pieptul de curcan intr-o tava cu ulei, si punem apoi sosul care s-a scurs din umplutura pe folia de plastic. Il dam cu putin ulei si pe deasupra, adaugam o cana de vin si una de apa. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor 2 ore: o ora si un sfert cu folia pe el, restul, fara folie, ca sa se rumeneasca, dar avand grija ca la 15 min sa-i dam cu lingura sos pe deasupra din tava.
Cand e gata, inchidem aragazul si-l mai lasam 15 minute acolo.

2 chestii: una: daca va ramane umplutura, nu-i bai, o terminati de gatit si o puneti langa cand e gata tot curcanul;
a doua: daca faceti fripturi cu vin folositi un vin bun, se cunoaste diferenta! :)

este o mancare destul de grea care nu cere garnitura, cel mult o salata.

enjoy :)





























la final o poza cu moi in noul meu sortz :D :D


3 comentarii:

alinutza spunea...

ai folosit punga de aia magica sau folie alimentara de invelit sendvishurile?

YukiAme spunea...

folie alimentara obisnuita, din aia lipicoasa, dar asta nu conteaza, poti sa folosesti si-o punga, ideea e sa ai pe ce sa asezi animalul pana-i gata si sa se scurga sucurile ca sa le poti pune peste in tava :D

brightie spunea...

yammy food, nice dressed cook :D