miercuri, 16 februarie 2011

trestii

mi-e dor de bucuresti. de strazile reci cu miros de primavara. in perioada asta orasul zumzaie. e plin de targuri si tarabe cu chestiute pentru sf valentin, 1 martie si 8 martie. la unirii, langa fosta banca a religiilor, la universitate, romana, tarabe cu alb si rosu; targurile de la sala dalles cu bijuteriile frumoase din argint. chiar daca nu cumpar mereu imi place sa ma uit la ele. cosulete cu ghoicei si zambile cu radacina in ghiveci. nu mi-au placut nicioadata, iar acum mi-e dor de ele.

urasc primavara, sau cel putin credeam ca o urasc. zilele din ce in ce mai calde cu promisiunea lor de vara ma depirmau. acum mi-e dor. iarna aici dureaza tare mult. asta si pentru ca nu se intampla mare lucru. ianuarie, februarie, it's the same. aceeasi zi in saptamana, acelasi weekend.

mi-e dor de plimbarile pe strazile goale duminica dupa-amiaza; strazile alea dintre universitate si romana, ocolind ambasada americana. dintr-o data eram in gradina icoanei, bancile din ioanid. e o banca acolo,cum intri dinspre gradinea iocoanei si mergi pe aleea de langa caldirea aceea frumoasa care are un vitraliu in ea, si in care eu stiu ca a fost ambasada malaleziei. nu stiu a cata banca e, cred ca prima dupa ce se bifurca aleea in doua, o parte o ia la dreapta, o parte merge parelel cu cladirea. pe banca aia am stat primavara trecuta, inainte sa se faca vara, si m-am jucat cu niste floricele rosii. si tot acolo am stta la inceput de primavara, cand dau corcodusii si visinii in floare; eram suparati, nu mai stiu motivul, dar tot privind un corcodus alb si unul rosu unul langa altul mi-a trecut.

oare tot primvara trecuta am vrut sa plantam un pom? l-am cumparat? nu mai stiu. cred ca voiam ceva falnic, un nuc sau ceva in genul asta .acuma stiu sigur c-o sa fie un visin sau un corcodus.

4 comentarii:

ionuca spunea...

Da, cred că ajungi să apreciezi Bucureștiul abia după ce nu mai locuiești aici :)

YukiAme spunea...

mai, mie imi placea si inainte sa plec; da,. stiu ca e murdar, urat, stresant,plini de oameni grabititi, agitati si rai, dar are si locuri cu adevarat frumoase. sezantai mea e ca in bucuresti poti sa faci orice, oricand :)

brightie spunea...

bucurestiul e murdar si deprimant zilele astea.
nothing to miss, trust me.

YukiAme spunea...

:)