duminică, 8 mai 2011

piept de curcan cu doua garnituri


Este pacat ca uneori imaginea nu poate reda gustul extraordinar al unui fel de mancare. Cateodata poza arata mai 'apetisant' decat mancarea proriu-zisa, iar aleteori poza nu poate cuprinde intreaga aroma a unui fel. Este si cazul acestui piept de curcan cu doua garnituri, fiecare dintre cele 3 componente avand gustul sau bine definit, iar carnea a fost de o fragezime cum de putine ori am nimerit la carnea de curcan.

Ingrediente pipet curcan

1 piept curcan
zeama de la o lamaie
2 lg mustar boabe

Ingrediente garnitura cartofi

~ 1 kg cartofi ( we like potatoes)
1 lg miere
2 lg ulei
1 lgt tarhon uscat
1 + 1/2 lg sare grunjoasa
punga alimentara pentru copt la cuptor

Ingrediente garnitura legume

500 g ciuperci
2 ardei capia
2 legaturi ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 legatura marar
cateva masline, din alea maro, neinegrite
piper proaspat macinat si sare dupa gust
ulei pentru prajit

Preparare:

Se spala carnea de curcan bine apoi se lasa cam o ora la marint in zeama de lamaie si mustarul boabe.
Intre timp curatam si spalam cartofii si ii taiem felii mai groase si mai mari. Ii punem intr-un castron si amestecam peste ei toate ingredientele ( miere, ulei, tarhon, sare). Ii frecam bine-bine apoi ii punem in punga pentru coptor impreuna cu o cescuta de apa si zeama lasata.
Intr-o tava turnam putin ulei si tavalim in el pieptul de curcan. Turnam si marinata peste, apoi facem loc si pungii cu cartofi. Aduagam o cana de apa si lasa la cupotr pana e gata ( ~ 1 ora si jumatate); daca mai este nevoie adaugam cate o cescuta de apa din cand in cand. In felul asta cartofii si carnea se vor face simultan, dar fiecare cu aromele sale.
Cand curcanul este gata ( gartofii vor fi gata mai dinainte) inchidem cupotrul si pregatim garnitura de legume. Practic calim cipercile, ardeii, maslinele taiate marunt si ceapa verde, saram si piepram dupa gust, iar la final adaugam mararul si usturoiul verde taiate marunt. Servim impreuna. Enjoy :)