sâmbătă, 16 octombrie 2010

ceafa aromata cu sos de vin si cartofi aromati si ei



Ingrediente:

1 kg ceafa de porc cu os
1 kg cartofi
aromte pt carne: 1 lg miere, 1 lgt si jumatate seminte coriandru zdrobite, piper macinat, ardei iute uscat, 1 lgt cu varf boia iute, cimbru uscat.
1 cana vin.
arome pentru cartofi:5 - 6 catei de usturoi zdrobiti, 1 lgt sare grunjoasa, cimbru uscat, 3 lg ulei.
Carnea se unge bine cu aromele, se pune in tava, se adauga un pic de apa, se acopera cu folie si se da la cuptor.
Cartofii se curata, se taie si se ung cu aromele.
Carnea sta la cupor cu folie cam 1 ora la foc mic. Dupa o ora dam folia jos, punem cartofii intr-o punga speciala de cuptor, le punem niste apa si sigilam punga. Peste carne adaugam 1 cana de vin si jumatate de cana de apa. Mai lasam la cuptor cam 30 de mintute.



Cand e gata scoatem din cuptor si lasam 10 minute, nu taiem imediat. Cartofii ii mutam intr-un castron diferit si abia apoi in scoatem din punga.

poza final.


3 comentarii:

brightie spunea...

de unde ei mata pungile astea speciale?

yuki spunea...

de la suepr market, de la fino :)

partealuminoasa spunea...

ahaam, multamescu-ti.