luni, 25 octombrie 2010

Piept de curcan cu gutui si struguri




Ingrediente:

1 bucata piept de curcan
1 gutuie si jumatate ( am avut doua intregi, dar jumatate s-a mancat in timpul curatarii :D)
1 mana de struguri albi, mari
2 radacini mari de patrunjel
zeama de la o lamaie
1 lgt seminte de coriandru
50 g unt
4 lg ulei
4-5 catei de usturoi
1lg miere

Preparare:

Radacinile de patrunjel se curata si se taie, cateii de usturoi se zdrobesc si se pun intr-o tava cu 2 lg de ulei. Se aseaza cam asa:


Deasupra se pune pietul de curcand spalat si curatat, si uns cu alte 2 lg de ulei si zeama de lamaie.


Se pune un pic de apa( cam 2 cani), se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora, o ora si ceva. Trebuie sa fie facut in interior.

Intre timp curatam gutuile si le taiem felii. Intr-o tigaie incinsa punem semintele de coriandru, untul si calim gutuile pana se inmoaie. La sfarsit adaugam si strugurii si un praf de sare.


Scoatem curcanul din cuptor, inlaturam folia de aluminiu si aruncam usturoiul. Amestecam o lingura din zeama din tava cu mierea. Punem gutuile si strugurii caliti in tava si stropim totul cu miere.

Mai lasam in cuptor inca vreo 30 de minute.

eu am facut si o garnitura de cartofi cu patrunjel si usturoi.



Combinatia obtinuta este foarte interesanta la gust si foarte buna.

2 comentarii:

Alinutza spunea...

Arata f bine!! Nu e prea dulce?

yuki spunea...

nop, merge, e ok la gust :)