duminică, 13 februarie 2011

friptura de porc cu caise uscate si migdale

sos de vin si garnitura de cartofi natur cu patrunjel si lamaie.






l.e: am uitata sa pun reteta.

1 kg pulpa de porc
cateva caise uscate
o mana migdale
cimbru uscat
piper boabe
3 lg de ulei

250 ml vin rosu demisec
250 suc de rosii ( sau rosii la conserva date prin blender/ robot)
1 lg sare

bucata de carne se spala si se cresteaza; in crestaturi se baga migdale si caise, apoi se freaca bine cu uleiul, piperul boabe si cimbrul uscat. Daca raman caise si migdale se pun prin tava, langa carne, or sa iasa foarte bune.Se pune vinul + o cana de apa si se da la cuptor 1 ora acoperit cu folie de aluminiu. Dupa o ora se adauga sucul de rosii si se mai completeaza un pic cu apa; se aduaga in rosii lg de sare si sa friptura la cuptor pt. inca o ora, dar la 15 minute o stropim cu sos.
Servim cu cartofi natur.
enjoy :)

4 comentarii:

delaskela spunea...

omg, ce bine arata, suna...

YukiAme spunea...

citesc la una din cartile tale; am inceput cu' abisex'; not my kind of literature, dar e scrisa bine :)

Andra spunea...

Am incercat. Foarte bun!!!

YukiAme spunea...

Andra: ma bucur mult :)