sâmbătă, 19 martie 2011

cioco pudding

alta.


6 galbenusuri
800 ml lapte
60 g amidon
2 lgt praf de ciocolata + 1 lgt cacao
150 g zahar
1 esenta de portocale
1 punga de piscoturi ( orientativ, depinde cat e de mare vasul in care o puneti).
2 portocale
bombonici pt. decor.

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, praful de ciocolata si lgt de cacao. Amestecam bine sa topim zaharul si sa obtinem un lapte cu cacao. Nu-l dam in clocot!Galbenusurile se amesteca cu amidonul bine bine. Cand laptele e fier punem cate o lingura in amestecul de galbenusuri si amestecam bine bine. Punem alta lg de lapte si amestecam. Repetam asa cu vreo 15-20 de lg de lapte. Facem asta ca sa incalzim oula treptat si sa nu se transforme in omleta. Pune resul de lapte peste in fir subtire si amestecam continuu. Punem oala cu compozitie pe foc si amestecam, amestecam, amestecam pana se ingroasa. Cand simtim ca se ingroasa, dam foc mai mic si iar amestecam. Cand s-a legat bine, inchidem foclul, si da, iar amestecam. Acum treb sa racim treptat crema, fara sa se formeze pojghita deasupra si facem asta amestecand. Cand ne-am saturat de amestecat spalam portocalele si le taiem felii( o portocala jumate). Acoperim vasul vasul in care vom turna budinca cu felii de portocala; daca ne raman, nu-i bai, le stoarcem deasupra. Pune piscoturi pe fund si pe margine si le stropim cu zeama de la jumatatea de portocala ramasa. Intre timp mai amestecam si in crema. Cand credem ca s-a racit suficent punem esenta de portocale si amestecam. Turnam budinca peste piscoturi, punem deasupra bombonici ( sau nu) si lasam sa se raceasca la frigider cateva ore. Nu mai amestecam :).
enjoy :)

N.B. albusurile ramase pot fi congelate si folosite la alta praji ;)

Un comentariu:

brightie spunea...

yammyyyy, chiar daca io si cioco nu ne prea iubim :)