miercuri, 1 decembrie 2010

back to the classics

fasole cu ciolan


Ingrediente:

1 kg fasole boabe
1 kg ciolan de porc afumat cu os
2 morcovi
1 ceapa
1 telina mica
1 radacina de patrunjel
2 lg pasta de tomate
1 lg tarhon uscat
sare dupa gust

Preparare:

Se lasa fasolea in apa peste nopate. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu ciolanul taiat bucati( sau intreg daca va place cu osu-n sus in farfurie). Dupa vreo 20 de minute( timp in care spumam la greu) se pun ceapa, telina, radacina de patrunjel intregi si morcovul taiat mic mic. Se lasa la fiert pana e gata fasolea si carnea. Se scoate ceapa, telina si radacina de patrunjel, se adauga pasta de tomate si tarhonul uscat, se sareaza dupa gust si se amesteca bine. Mai lasam 10 min la foc si servim cu mare pofta.

enjoy :)

NB: ' carne cu osu-n sus' e un fel de inside joke. cand era mica sora-mea nu manca ciorba decat daca avea in farfurie o carne pe os pe care o mai si incerca cu lingura sa vada daca suna :)

4 comentarii:

cosmacpan spunea...

sa ne traiasca porcul mort de ignat si sa se fasoleasca cum o sti el mai bine...
da cel mai mult mi-o placut aia cu "sa vada cum suna"

Anonim spunea...

marca inregistrata :D

Anonim spunea...

sis :)

Yuki spunea...

chiar ma intrebam cine :)