miercuri, 29 decembrie 2010

Puck's books


Ma chinui de ceva vreme sa scriu despre cartile lui Puck si cam de tot atata ca sa i le trimit fetei inapoi.

In primul rand a fost "Mic dejun la Tiffany" pe care imi doream foarte tare s-o citesc. E greu sa scapi de magia filmului si sa n-o tot vezi in fata ochilor pe Audrey Hepburn chit ca Holly Golightly e blonda si Capote a vrut-o in rol pe Marlyn Monroe.
Cartea se citeste foare usor, pret de o cana de ceai verde bauta incet pe canapea, eventual cu o matza torcatoare in brate.

A doua a fost Roberto Bolano cu "Nocturna in Chile". Sebastian Urrutia Lacroix, tanar preot, poet si critic literar, membru Opus Dei, primeste o 'bursa'in Europa pentru a studia conservarea catedralelor. Marea parte din carte mi s-a parut doar pretextul pentru final, cand, reintros din Europa impreuna cu personajul cititorului ii curge prin fata ochilor istoria moderna a tarii natale a autorului - Chile-.

A treia and most beloved Margaret Atwood " Moral Disorder". Mi-a palcut atat de mult cartea asta incat unele povesti le-am citit de doua ori, iar pe una am si copiat-o.
Nu pot gasi descriere mai buna a cartii ( iar din punctul meu de vedere a tuturor cartilor autoarei) decat cittatul de pe coperta 4 din "Los Angeles Times":

" To dip into its pages is like dipping into a box of assorted candies...[but] these confections are seldom sweet. More often, they're tart, pungent, spicy, occasionally bittersweet, tasting of strong herbs or laced with spirits that deliver a heady punch."




Ultima carte, " Visele lui Einsteing", a fost citita de Alex asa ca poate o sa scrie el despre ea.

3 comentarii:

puck spunea...

ma bucur ca ti-a plăcut cartea lui Atwood. mai am una, cu niste textulete mai putin inchegate, cred ca mai degraba un moft literar. daca vrei sa o citesti si pe asta, sa imi spui. se numeste The tent.

YukiAme spunea...

yes, please :D
am adus 'Magicienii'( Prestige) de la Buc, sper sa ajung la posta marti, pe 4 ian sa pun toate cartile :)

brightie spunea...

dejunul l-am luat usor fiindca mi-a placut mult filmul (ulterior preferintele s-au inversat), dar celelalte povestiri mi s-au parut istovitoare.

dedicatiune:
http://www.youtube.com/watch?v=1ClCpfeIELw